משויך לתגית מערכי שיעור חדשים

מציג מסמכים המתויגים עם המונח מערכי שיעור חדשים. הצג את כל המסמכים

קרקע, סוגי קרקעות והכשרת קרקע נפוץ

על-ידי In מערכי שעור חדשים 9805 הורדות

הורדה (docx)

קרקע_סוגי קרקעות_הכשרת_ קרקע.docx

קרקע, סוגי קרקעות והכשרת קרקע
 ברצף הוראה זה נעסוק בחשיבות הקרקע ובהרכב שלה . נעסוק בתכונות של סוגי קרקעות שונים, הנקבעות בעיקר על ידי גודל החלקיקים המרכיבים אותה ובמשמעות החקלאית של תכונות אילו. הרצף עוסק גם בחומר האורגני ובמיקרואורגניזמים שבקרקע ובחשיבותם למרקם הקרקע ולצמחים הגדלים עליה. כמו כן נלמד על שלבים שונים בתהליך עבוד הקרקע. ברצף ההוראה ישולבו גם שאלות ממבחני הבגרות הכוללים טבלאות וגרפים.

חוסר בטחון תזונתי ושימור מזון נפוץ

על-ידי In יחידת לימוד טכנולוגיות אחסון 3239 הורדות

הורדה (docx)

חוסר בטחון תזונתי ושימור מזון.docx

חוסר בטחון תזונתי ושימור מזון

מערכי השעור שכתב  ופיתח ניב פייג מציגים גישה הוליסטית לבעיית חוסר הבטחון התזונתי בעולם . הם עוסקים בתאוריית מלטוס, בהתנהלות החקלאית שיוצרת אי בטחון תזונתי ( גדול נרחב  של בעלי חיים, גדול של צמחים ליצירת דלק  ביולוגי,. המערך מתמקד בבעיהת חוסר היעילות של אחסון ושנוע המזון. הפעילות מציעה פעילויות של נתוח אנסנים, בצוע מחקים פשוטים העוסקים בשמירת מזון ועוד

הורמונים צמחיים נפוץ

על-ידי In הבסיס הביולוגי של תהליכי גדילה ויצור 9907 הורדות

הורדה (docx)

הורמונים_צמחיים.docx

הורמונים צמחיים

פעילות זו משתלבת בפרק ב: הבסיס הביולוגי של תהליכי גדילה וייצור בצומח ובבעלי חיים (10 שעות( מטרתו של פרק זה היא לקשר בין הידע הביולוגי בתחומים כגון אנטומיה, פיסיולוגיה, אנדוקרינולוגיה וידע בתחומי הסביבה.

צומח

רצף הוראה זה עוסק בהורמונים הצמחיים המרכזיים בצמחים: אוקסין, ג'יברלין, ציטוקינין, חומצה אבסיצית, אתילן וגם על הורמונים השותפים במנגנוני ההגנה בצמח. בפעילות זאת נעסוק במאפייני הפעולה שלהם בהשוואה להורמונים אנימלים וביישומים החקלאים שעושים בהם. הרצף כולל תרגיל חקר שבו מוצגים תוצאות גולמיות של ניסוי, ונדרש עיבוד נתונים, שאלות וכן שאלות מבחינות בגרות. לרצף ההוראה מקושר גיליון אקסל ובו נתוני הניסוי- . xlsנינוס_אדמום(35 KB)

מצעי גידול והידרופוניקה נפוץ

על-ידי In מים וקרקע כגורמים מגבילים 8218 הורדות

הורדה (docx)

מצעי_גידול_והידרופוניקה (2).docx

מצעי גידול והידרופוניקה

רצף הוראה זה מהווה המשך לרצף ההוראה בנושא הקרקע. רצף ההוראה עוסק בעקרונות הגידול במצעים מנותקים ובהידרופוניקה. ביתרונות ומגבלות של שיטות גידול אלה ובצורך העולמי שנוצר לפתח אותן. הרצף כולל גם פעילות סכום שבה מובא תיאור ניסוי. בגיליון האקסל מוצגות חלק מתוצאות הניסוי והתלמידים מתרגלים עקרונות חקר ועבוד נתונים (חישוב ממוצע, בניית טבלה מסכמת מקושרת, שרטוט גרף).

חלק מהמידע המובא מבוסס על חוברותיו של אשר ורד.

הרצף מקושר לגיליון האלקטרוני "השפעת שיטות גדול על מלונים(10 KB)"

רצף הוראה- מחלות צמחים נפוץ

על-ידי In הגנת החי והצומח 12737 הורדות

הורדה (docx)

מחלות צמחים 5.docx

רצף הוראה- מחלות צמחים

הפעילות עוסקת בנזק שנגרם לצמחים חקלאיים על ידי גורמי מחלה זיהומיים, מזיקים או עשבים רעים. בפעילות דוגמאות למחלות שונות, הסברים קצרים על גורמי מחלה (פטריות, מיקופלסמה) ומזיקים (חרקים, נמטודות, אקריות) וכן על עשבים רעים והנזקים שהם גורמים. התייחסות לשיטות הדברה שונות: הדברה כימית, מגבלותיה ומחירה הסביבתי, הדברה ביולוגית (זבוב הפירות), הדברה אגרוטכנית, הדברה משולבת וכן הקניית עמידות גנטית כנגד גורמי מחלה. בסוף הפעילות דוגמאות לשאלות בנושאים אילו מבחינות בגרות.

המים בחקלאות ישראל נפוץ

על-ידי In מערכי שעור חדשים 3003 הורדות

הורדה (docx)

המים_בחקלאות.docx

המים בחקלאות ישראל

תקציר:  המים מהווים גורם מגביל בחקלאות הישראלית. ברצף הוראה זה מידע על מקורות המים הטבעיים בישראל – אקוויפר החוף, ואקוויפר הנגב, ועל מקורות מים חליפיים המשמשים בחקלאות: מים מושבים ומים מותפלים.  כמו כן מובא מידע על היתרונות והמגבלות בשימוש בכל סוג של השקיה. ברצף משולבות משימות לחיפוש מידע נוסף, שאלות הכוללות גם ניתוח גרפים וטבלאות , וכן שאלות מתוך בחינות בגרות.

לרצף ההוראה מקושר תרגיל חקר ( - השפעת מים מליחים על יבול ואכות עגבניות) word(78 KB) ו  excel(33 KB)) שנושאו השפעת רמת המליחות על יבול ואיכות עגבניות בנגב. תרגיל חקר זה מתייחס לתת הפרק שעוסק במים מליחים.

ראשית החקלאות- ביות בעלי חיים וצמחים נפוץ

על-ידי In אדם וחקלאות 3859 הורדות

הורדה (docx)

toldothak.docx

ראשית החקלאות- ביות בעלי חיים וצמחים

ראשית החקלאות- ביות בעלי חיים וצמחים

רצף הוראה זה עוסק בתולדות החקלאות: הדרך שבה עברו בני אדם מהיותם חברה של  ציידים- לקטים עד לקיום חקלאות מודרנית. רצף ההוראה מסביר אבני דרך הסטורים כגון: תהליך ההשבחה והביות של צמחים כמו: דגנים (חיטה, אורז) ותפוח האדמה והשפעתם על יישובי קבע, תהליכי ביות והשבחה של בעלי חיים כמו :כלבים, בקר וסוסים. ברצף ההוראה נמצא הסבר על עקרון מלטוס וכיצד גלויים ופתוחים חקלאיים מודרניים אפשרו לסתור את תחזיתו של מלטוס. כמו כן מתייחס בקצרה, רצף ההוראה לאתגרים העומדים בפני החקלאות בימינו.

גורמים המשפיעים על גדילה של חיות המשק נפוץ

על-ידי In הבסיס הביולוגי של תהליכי גדילה ויצור 6158 הורדות

הורדה (docx)

גדילה ויצור במשק החי.docx

גורמים המשפיעים על גדילה של חיות המשק

רצף הוראה זה עוסק בגדילת בעלי חיים במשק החקלאי: מהי גדילה וייצוגה בעקומת גדילה, קצב גדילה והשינוי החל בהרכב הגוף לאורך תקופת הגדילה. כמו כן עוסק הרצף  בגורמים המשפיעים על גדילת בעל החיים במשק החקלאי: גורמים גנטיים, השפעת תנאי סביבה- טמפרטורה, כוללת התייחסות להומאותרמיים  ולמנגנוני שמירה על טמפ' הגוף, כן מתייחס הפרק בהשפעה של טמפרטורה על הייצור במשק החקלאי. רצף ההוראה נוגע גם בהשפעת ההזנה, תוך התמקדות בחלבון. ברצף זה נלמד בנוסף על תפקוד ותפקיד ההורמונים בגדילת חיית המשק.  המידע והשאלות המובאים ברצף מתמקדים בבקר ועופות אך העקרונות נכונים לרוב חיות המשק.

ברצף ההוראה משולבות שאלות מבחינות הבגרות וכן פעילויות חקר שבהן נדרשים לעבוד נתונים- חשוב ממוצע, טבלה מסכמת, שרטוט גרף וניתוח תוצאות ניסוי.

הפעילות מקושרת לקובץ האקסל : gdila.xls

 

מערך שיעור אנרגיה ומזון נפוץ

על-ידי In תרומת החקלאות לתזונת האדם 5823 הורדות

הורדה (docx)

אנרגיה ומזון.docx

מערך שיעור אנרגיה ומזון

רצף הוראה זה מהווה המשך לרצף ההוראה, שעסק במרכיבי מזון. בפעילות זאת נלמד על: מדד משקל הגוף, מרכיבי הניצול האנרגטי בגוף, הערך האנרגטי של המזון (קלוריות), מאזן האנרגיה. כמו כן נזכיר שוב את עקרונות "התזונה הנכונה" ויתרונות וחסרונות של מזון מעובד ונכיר מספר תוספי מזון (מידע המבוסס על ספרו של אשר ורד). ברצף ההוראה משולבות שאלות מבחינות הבגרות בתזונה. שאלות שחלקן מחייבות קריאה והבנה של טבלאות וגרפים.

תזונה מרכיבי מזון רצף הוראה נפוץ

על-ידי In רכיבי מזון 9296 הורדות

הורדה (docx)

תזונה- מרכיבי מזון רצף הוראה.docx

תזונה מרכיבי מזון רצף הוראה

ברצף הוראה זה נבין את הצורך במזון ונכיר את מרכיבי המזון: פחמימות, חלבונים, שומנים, ויטמינים, מינרלים  ומים ואת מבנם הכימי, תפקודם בגוף, מקורותיהם במזון. נבין גם תופעות של עודף או חוסר בהם ונבין את הקשר שלהם למבנה "פירמידת המזון". בנושא "חלבונים" מתבקשים התלמידים לערוך עיבוד נתונים בגיליון האקסל- חישוב ממוצע,  ארגון טבלה מסכמת מקושרת ושרטוט גרף.

בסוף הקובץ יש מאגר שאלות ממבחני בגרות בנושא – מרכיבי מזון.

  קובץ אקסל - מקושר לפעילות מערך תזונה(10 KB)

Back to top