תיקייה רכיבי מזון

קטגוריות

מסמך ברזל בתזונת האדם

משוייך לתגיות : תזונה 8 הורדות

צפייה (doc)

ברזל.doc

ברזל בתזונת האדם

שיעור הקליטה של הברזל תלוי בגורמים שונים, כמו צורכי הגוף, כמות הברזל בגוף וסוג המזון הנאכל. הפעילות מתארת ניסוי שנערך ב12 נבדקים גברים, מחציתם בריאים ומחציתם חולי אנמיה . בנסוי נבדק שעור קליטת הברזל מארבעה מזונות שונים על ידם.

בקובץ האקסל המקושר לפעילות – spreadsheet barzel (31 KB)  מוצגות תוצאות גולמיות של הנסוי. התלמידים מתבקשים לחשב ממוצע, לבנות טבלה מסכמת מקושרת ולשרטט גרף.

בפעילות מוסברת חשיבות הברזל, מהי אנמיה וכיצד נבדק שעור הקליטה של ברזל.

מסמך דרכי מדידה במטבח

משוייך לתגיות : ממורה למורה 10 הורדות

צפייה (docx)

שיטות_ מדידה.docx

שיעור מטבח ראשון שבו מכירים דרכי מדידה. בפעילות זאת התלמידים מכירים את ציוד המטבח, דרכי המדידה השונות בהכנת מזון ובודקים נפחי כלים שונים

בפעילות מתורגמים מונחים שונים לאנגלית (הותאם גם לנעל"ה).

נכתב על ידי לינוי שוקרון

מסמך הכרת פירמידת המזון החדשה : קבוצות מזון

משוייך לתגיות : בריאות, ממורה למורה 22 הורדות

צפייה (docx)

ארץ_ עיר_קבוצות_מזון.docx

 המבוסס על "ארץ,עיר" משחק 

הוראות: לבחור באות מתוך ה- -א' ב' (תלמיד אחד מציין את אותיות ה "א ב" ללא קול, וכשתלמיד אחר  אומר "סטופ" נאמת האות בכל רם.

התלמידים מתבקשים (ניתן להגביל בזמן)  למצוא שם מאכל באות הנבחרת לכל קבוצת מזון

 המטרה- להכיר את פירמידת המזון ואת המאכלים המשתייכים לכל "מדרגה" שבה. כדאי להדפיס

מפתחת- אתי מאיר (אשל הנשיא)

מסמך ויטמינים- ויטמין C

משוייך לתגיות : תזונה 20 הורדות

צפייה (doc)

vitamin-c.doc

ויטמינים- ויטמין C

למידה עצמית על חשיבות הויטמינים ומקורם בתזונה. הפעילות עוסקת בקביעת רכוז ויטמין C על ידי טיטרציה

האינדיקטור, 6, 2 די-כלורו-פנול אינדופנול, משמש לקביעת הנקודה בה כל החומצה נסתרה .

בפעילות יש הדגמה של עקום כיול ונדרש בצוע חישוב  על סמך עקום כיול .

.

מסמך חוברת הוראה- תזונה וטכנולוגיה של מזון

משוייך לתגיות : ממורה למורה, תזונה 50 הורדות

צפייה (docx)

תזונה _מאיה_ ירון.docx

חוברת זאת שנכתבה על ידי מאיה ירון (שנעזרה גם בחוברות שהוציאה דינדי מקדמה), מציגה את הנושאים העיוניים שכלולים  בתוכנית ההלימה.

החוברת כתובה בצורה נגישה וברורה עבור התלמידים והיא כוללת מעבדות, פעילויות, דפי עבודה, ושאלות. החוברת יכולה לשמש כ"ספר לימוד" לכיתות מסוימות.

pdf חוברת לימוד - תחום תזונה נפוץ

179 הורדות

צפייה (pdf)

tzuna-sefer.pdf

חוברת לימוד -  תחום תזונה

 חוברת הלימוד נכתבה על ידי מורי תזונה ונערכה בשנת תשע"ה על ידי רותם שוורץ

חוברת עוסקת ב: רכיבי המזון,פירמידת המזון, מערכת העכול, בניית תפריט , תווית מזון ועוד

מסמך מבחן: רכיבי מזון, אינזימים, מערכת העיכול

משוייך לתגיות : ממורה למורה, תזונה 17 הורדות

צפייה (doc)

מבחן_ רכיבי _מזון_ אינזימים_ מערכת העיכול.doc

מבחן המיועד לכיתות י"א, י"ב שבו שאלות על פחמימות,חלבון,שומנים  עיכולם ותפקוד אנזימים. במבחן גרפים וטבלאות.

המבחן נכתב על ידי אתי מאיר.

מסמך נהלים לעבודה במטבח הלימודי

משוייך לתגיות : הערכה חלופית, ממורה למורה 13 הורדות

צפייה (docx)

נהלים לעבודה במטבח הלימודי.docx

לינוי שוקרון

, בקובץ זה 10 נהלים לעבודה במטבח הלימודי שגבשה וכתבה לינוי שוקרון.

spreadsheet תוצאות ניסוי- קליטת ברזל ממזונות שונות

משוייך לתגיות : תזונה 6 הורדות

תוצאות גולמיות של ניסוי בדק קליטת ברזל מ ארבע סוגי מזון בנבדקים בריאים ונבדקים שסובלים מאנמיה.

מסמך תזונה מרכיבי מזון רצף הוראה נפוץ

משוייך לתגיות : מערכי שיעור 341 הורדות

צפייה (docx)

תזונה- מרכיבי מזון רצף הוראה.docx

ברצף הוראה זה נבין את הצורך במזון ונכיר את מרכיבי המזון: פחמימות, חלבונים, שומנים, ויטמינים, מינרלים  ומים ואת מבנם הכימי, תפקודם בגוף, מקורותיהם במזון. נבין גם תופעות של עודף או חוסר בהם ונבין את הקשר שלהם למבנה "פירמידת המזון". בנושא "חלבונים" מתבקשים התלמידים לערוך עיבוד נתונים בגיליון האקסל- חישוב ממוצע,  ארגון טבלה מסכמת מקושרת ושרטוט גרף.

בסוף הקובץ יש מאגר שאלות ממבחני בגרות בנושא – מרכיבי מזון.

  spreadsheet קובץ אקסל - מקושר לפעילות מערך תזונה (10 KB)

צור קשר
03-9683650/3775
לשליחת מייל
היכן אנחנו נמצאים?
מרכז וולקני
דרך המכבים 68 ת.ד. 15159
ראשון לציון 7528809
רוצה להיות שותף לעשיה?
מידע על מיזמים ושיתופי פעולה

Back to top