דרכי מדידה במטבח נפוץ

על-ידי משוייך לתגיות : ממורה למורה 1277 הורדות

דרכי מדידה במטבח

שיעור מטבח ראשון שבו מכירים דרכי מדידה. בפעילות זאת התלמידים מכירים את ציוד המטבח, דרכי המדידה השונות בהכנת מזון ובודקים נפחי כלים שונים

בפעילות מתורגמים מונחים שונים לאנגלית (הותאם גם לנעל"ה).

נכתב על ידי לינוי שוקרון

הכולסטרול, הטוב הרע והמכוער נפוץ

על-ידי 240 הורדות

מצגת בכתיבתה של אתי מאיר . המצגת עוסקת במושגים "כולסטרול "טוב" , כולסטרול"רע", חשיבות הכולסטרול, מקורות הכולסטרול, סכנות ה LDL  ועוד.

הכרת פירמידת המזון האמרקאית והישראלית נפוץ

על-ידי משוייך לתגיות : מזונות והזנה, ממורה למורה, תזונה 1030 הורדות

הכרת פירמידת המזון האמרקאית והישראלית

 מלול פעילות זאת נכתבה על ידי מירי פיטוסי.

באמצעות דף עבודה זה מכירים התלמידים את פירמידת המזון הראונה שהתפרסמה בארה"ב; עומדים על ההבדלים בינה לבין פירמידת המזון האמריקאית הנוכחית; מכירים את פירמידת המזון הישראלית וכן נחשפים למודל "הצלחת שלי". הפעילות מחייבת שימשו בטלפון נייד (סורק קוד) ומעודדת חשיבה ביקורתית.

הכרת פירמידת המזון החדשה : קבוצות מזון נפוץ

על-ידי משוייך לתגיות : בריאות, ממורה למורה 1184 הורדות

הכרת פירמידת המזון החדשה : קבוצות מזון

 המבוסס על "ארץ,עיר" משחק 

הוראות: לבחור באות מתוך ה- -א' ב' (תלמיד אחד מציין את אותיות ה "א ב" ללא קול, וכשתלמיד אחר  אומר "סטופ" נאמת האות בכל רם.

התלמידים מתבקשים (ניתן להגביל בזמן)  למצוא שם מאכל באות הנבחרת לכל קבוצת מזון

 המטרה- להכיר את פירמידת המזון ואת המאכלים המשתייכים לכל "מדרגה" שבה. כדאי להדפיס

מפתחת- אתי מאיר (אשל הנשיא)

ויטמינים- ויטמין C נפוץ

על-ידי משוייך לתגיות : תזונה 1559 הורדות

ויטמינים- ויטמין C

למידה עצמית על חשיבות הויטמינים ומקורם בתזונה. הפעילות עוסקת בקביעת רכוז ויטמין C על ידי טיטרציה

האינדיקטור, 6, 2 די-כלורו-פנול אינדופנול, משמש לקביעת הנקודה בה כל החומצה נסתרה .

בפעילות יש הדגמה של עקום כיול ונדרש בצוע חישוב  על סמך עקום כיול .

.

חוברת הוראה למדעי התזונה- תש"פ נפוץ

על-ידי משוייך לתגיות : הזנה, מזונות והזנה, ממורה למורה, תזונה 980 הורדות

חוברת מלווה ללמודי תזונה בעריכתה של אורלי לובטון. החוברת העשירה עוסקת בנושאי הסילבוס ומכילה גם :שאלות, משימות, עבודות, מעבדות, מבחני בגרות ועוד

חוברת הוראה- תזונה וטכנולוגיה של מזון נפוץ

על-ידי משוייך לתגיות : ממורה למורה, תזונה 5653 הורדות

חוברת הוראה- תזונה וטכנולוגיה של מזון

חוברת זאת שנכתבה על ידי מאיה ירון (שנעזרה גם בחוברות שהוציאה דינדי מקדמה), מציגה את הנושאים העיוניים שכלולים  בתוכנית ההלימה.

החוברת כתובה בצורה נגישה וברורה עבור התלמידים והיא כוללת מעבדות, פעילויות, דפי עבודה, ושאלות. החוברת יכולה לשמש כ"ספר לימוד" לכיתות מסוימות.

חוברת לימוד - תחום תזונה נפוץ

על-ידי משוייך לתגיות : תזונה 6865 הורדות

חוברת לימוד -  תחום תזונה

 חוברת הלימוד נכתבה על ידי מורי תזונה ונערכה בשנת תשע"ה על ידי רותם שוורץ

חוברת עוסקת ב: רכיבי המזון,פירמידת המזון, מערכת העכול, בניית תפריט , תווית מזון ועוד

חידון קהוט בנושא מרכיבי מזון נפוץ

על-ידי משוייך לתגיות : ממורה למורה, תזונה 1091 הורדות

חידון  קהוט  מקסים שיצרה לינוי  מתיכון עיינות. החידון כולל שאלות בגרות בנושא רכיבי מזון

חידון קהוט בנושא מרכיבי מזון נפוץ

על-ידי משוייך לתגיות : ממורה למורה, תזונה 1466 הורדות

חידון  קהוט  מקסים שיצרה לינוי  מתיכון עיינות. החידון כולל שאלות בגרות בנושא רכיבי מזון

מבחן: רכיבי מזון, אינזימים, מערכת העיכול נפוץ

על-ידי משוייך לתגיות : ממורה למורה, תזונה 21878 הורדות

מבחן: רכיבי מזון, אינזימים, מערכת העיכול

מבחן המיועד לכיתות י"א, י"ב שבו שאלות על פחמימות,חלבון,שומנים  עיכולם ותפקוד אנזימים. במבחן גרפים וטבלאות.

המבחן נכתב על ידי אתי מאיר.

מצגת- הכרת רכיבי המזון נפוץ

על-ידי 562 הורדות

מצגת  בהכנתה של עינת קרפלוס המכילה מידע על רכיבי התזונה האורגנים והאנאורגנים. תכונותיהם וחשיבותם. המצגת היא חלק מרצך ההוראה שכתבה עינת

נהלים לעבודה במטבח הלימודי נפוץ

על-ידי משוייך לתגיות : הערכה חלופית, ממורה למורה 944 הורדות

נהלים לעבודה במטבח הלימודי

לינוי שוקרון

, בקובץ זה 10 נהלים לעבודה במטבח הלימודי שגבשה וכתבה לינוי שוקרון.

על _החלב נפוץ

על-ידי משוייך לתגיות : ממורה למורה, תזונה 329 הורדות

מצגת בכתיבתה של מירי פיטוסי. המצגת עוסקת בערכו התזונתי של החלב, טיפולים בחלב ועוד

עמותת עתיד נפוץ

על-ידי 689 הורדות

עמותת עתיד- עמותת הדיאטנים והתזונאים של ישראל.

באתר העמותה מופיע מידע על כנסים, ימי עיון, קורסים וכן יש קשור למגזין הדיגיטלי.

רכיבי מזון,שיטות עיבוד ושימור, סימון תזונתי נפוץ

על-ידי משוייך לתגיות : ממורה למורה 11334 הורדות

רכיבי מזון,שיטות עיבוד ושימור, סימון תזונתי

חוברת לימוד זאת נכתבה על ידי אשר ורד ומכילה מידע מגוון ורב. מקצת הנושאים בחוברת הם: רכיבי מזון ותפקודם בגוף האדם,שיטות לשימור ועבוד מזון, בריאות האדם, הנחיות תזונתיות,מיקרואורגניזמים במזון, אריזות ומזון , סימון תזונתי ותוויות ועוד ועוד ועוד.

שימו לב!! החוברת לא עברה עריכה מדעית ולשונית

רצף הוראה - הכרת רכיבי מזון באמצעות משחק נפוץ

על-ידי 489 הורדות

רצף הוראה שנכתב על ידי עינת קרפלוס, במסגרת השתלמות קהילות

הרצף עוסק בהכרת רכיבי המזון , הטמעת חומר הלימוד באמצעות תרגול וחזרה על המידע בנושא הלימוד הן ע"י פתרון שאלות בחוברת התרגול אך גם ובעיקר באמצעות משחקים. הידע המדעי מוגש מצגת- הכרת רכיבי המזון(8.71 MB)

תוצאות ניסוי- קליטת ברזל ממזונות שונות נפוץ

על-ידי משוייך לתגיות : תזונה 705 הורדות

תוצאות ניסוי- קליטת ברזל ממזונות שונות

תוצאות גולמיות של ניסוי בדק קליטת ברזל מ ארבע סוגי מזון בנבדקים בריאים ונבדקים שסובלים מאנמיה.

תזונה מרכיבי מזון רצף הוראה נפוץ

על-ידי משוייך לתגיות : מערכי, מערכי שיעור חדשים 4737 הורדות

תזונה מרכיבי מזון רצף הוראה

ברצף הוראה זה נבין את הצורך במזון ונכיר את מרכיבי המזון: פחמימות, חלבונים, שומנים, ויטמינים, מינרלים  ומים ואת מבנם הכימי, תפקודם בגוף, מקורותיהם במזון. נבין גם תופעות של עודף או חוסר בהם ונבין את הקשר שלהם למבנה "פירמידת המזון". בנושא "חלבונים" מתבקשים התלמידים לערוך עיבוד נתונים בגיליון האקסל- חישוב ממוצע,  ארגון טבלה מסכמת מקושרת ושרטוט גרף.

בסוף הקובץ יש מאגר שאלות ממבחני בגרות בנושא – מרכיבי מזון.

  קובץ אקסל - מקושר לפעילות מערך תזונה(10 KB)

תרגיל חקר- ברזל בתזונת האדם נפוץ

על-ידי משוייך לתגיות : תזונה 867 הורדות

תרגיל חקר- ברזל בתזונת האדם

שיעור הקליטה של הברזל תלוי בגורמים שונים, כמו צורכי הגוף, כמות הברזל בגוף וסוג המזון הנאכל. הפעילות מתארת ניסוי שנערך ב12 נבדקים גברים, מחציתם בריאים ומחציתם חולי אנמיה . בנסוי נבדק שעור קליטת הברזל מארבעה מזונות שונים על ידם.

בקובץ האקסל המקושר לפעילות – barzel(31 KB)  מוצגות תוצאות גולמיות של הנסוי. התלמידים מתבקשים לחשב ממוצע, לבנות טבלה מסכמת מקושרת ולשרטט גרף.

בפעילות מוסברת חשיבות הברזל, מהי אנמיה וכיצד נבדק שעור הקליטה של ברזל.

Back to top