אכילה מותאמת לעונה: חורף - מטבח לימודי מקדם קיימות נפוץ

על-ידי משוייך לתגיות : בריאות, מזונות והזנה, תזונה 275 הורדות

אכילה מותאמת לעונה: חורף - מטבח לימודי מקדם קיימות

 "פרסום של "קדום בריאות

אשר "מתכתב" עם מסרי - קשת המזון

מאפייני התפריט של תזונה בת קיימא: מקומי, עונתי, טבעי, מזין, בשאיפה לאפס פסולת

במטבח לימודי מקדם קיימות (ובריאות) נעשה שימוש במה שגדל בעונה, הכי קרוב אלינו, הכי טרי - הכי בריא

 שאלות לשיחת פתיחה או סיום (אם להוטים.ות להתחיך והריכוז גדל לאחר הבישול והאכילה)

וגם בונוס של מתכון למרק כתום

 

הכולסטרול, הטוב הרע והמכוער נפוץ

על-ידי משוייך לתגיות : ממורה למורה, תזונה 1014 הורדות

מצגת בכתיבתה של אתי מאיר . המצגת עוסקת במושגים "כולסטרול "טוב" , כולסטרול"רע", חשיבות הכולסטרול, מקורות הכולסטרול, סכנות ה LDL  ועוד.

חוברת הוראה למדעי התזונה- תש"פ נפוץ

על-ידי 775 הורדות

חוברת מלווה ללמודי תזונה בעריכתה של אורלי לובטון. החוברת העשירה עוסקת בנושאי הסילבוס ומכילה גם :שאלות, משימות, עבודות, מעבדות, מבחני בגרות ועוד

חוברת הוראה- תזונה וטכנולוגיה של מזון נפוץ

על-ידי 10806 הורדות

חוברת הוראה- תזונה וטכנולוגיה של מזון

חוברת זאת שנכתבה על ידי מאיה ירון (שנעזרה גם בחוברות שהוציאה דינדי מקדמה), מציגה את הנושאים העיוניים שכלולים  בתוכנית ההלימה.

החוברת כתובה בצורה נגישה וברורה עבור התלמידים והיא כוללת מעבדות, פעילויות, דפי עבודה, ושאלות. החוברת יכולה לשמש כ"ספר לימוד" לכיתות מסוימות.

חוברת לימוד - תחום תזונה נפוץ

על-ידי 4576 הורדות

חוברת לימוד -  תחום תזונה

 חוברת הלימוד נכתבה על ידי מורי תזונה ונערכה בשנת תשע"ה על ידי רותם שוורץ

חוברת עוסקת ב: רכיבי המזון,פירמידת המזון, מערכת העכול, בניית תפריט , תווית מזון ועוד

חוברת מקבצי שאלות בנושאי תזונה נפוץ

על-ידי 620 הורדות

מקבץ שאלות (ברמות חשיבה שונות- ידע, אוריינות מדעית ועוד) בנושאי ם שונים בסילבוס התוזנה. החוברת כוללת ,

 שאלות בגרות ועוד הרבה שאלות אחרות. החוברת נכתבה ונערכה על ידי אורלי לובטון וצוות תיכון צפית

מטבח מקדם בריאות וקיימות נפוץ

על-ידי משוייך לתגיות : מזונות והזנה, רכיבי, תזונה 242 הורדות

מטבח מקדם בריאות וקיימות

הצעה לפעילויות מעשיות ברוח המטבח המקיים ו"התכתבות" עם המסרים של קשת המזון

בתקופה בה איום ההתחממות הגלובלית נוכח מתמיד, 195 מדינות נרתמו לשינויים הנדרשים כדי למנוע מתרחיש האימים להתקיים, וחברות רבות החלו לפעול על בסיס עקרונות הקיימות. לשם כך, הן זקוקות למומחים "ירוקים" - מה שהוביל לעלייה בביקוש בבוגרי לימודי קיימות וסביבה

הפעילויות במסמך זה פותחו ונכתבו על ידי גוף קדום הבריאות ששייך לחינוך ההתישבותי.

המסרים הם ברוח מסרי הקיימות של קשת המזון.

משלוח מנות שמח ובריא- מטבח לימודי מקדם בריאות נפוץ

על-ידי משוייך לתגיות : בריאות, מזונות והזנה 100 הורדות

משלוח מנות שמח ובריא- מטבח לימודי מקדם בריאות

במטבח הלימודי נשאף להשתמש בחומרים במצבם הגולמי הטבעי, או בעיבוד מינימלי כמו קמח ושמן זית. אוסף המתכונים הכוללים שימוש בסוכר לבן/ חום/ שוקולד )מעובד, מתרחק מהמקור והם פשרה שמטרתה למצוא חן ולקרב בהדרגה גם את אלו שלא מורגלים.ות בטעמים, המראות והצבעים הטבעיים. נועה בירן - מדריכה של "קדום בריאות" ליקטה וערכה מתכונים אלה.

על משקל וילדים- מצגת נפוץ

על-ידי משוייך לתגיות : בריאות, תזונה 390 הורדות

על משקל וילדים- מצגת

מצגת מלווה להרצאתה של תמר טל. ההרצאה ניתנה במסגרת השתלמות תזונה 2020.

עמותת עתיד נפוץ

על-ידי משוייך לתגיות : תזונה 1333 הורדות

עמותת עתיד- עמותת הדיאטנים והתזונאים של ישראל.

באתר העמותה מופיע מידע על כנסים, ימי עיון, קורסים וכן יש קשור למגזין הדיגיטלי.

פיטוכימיקלים נפוץ

על-ידי משוייך לתגיות : ממורה למורה, תזונה 912 הורדות

מצגת בכתיבתה של סיון דוד . המצגת מתארת את חשיבות הפיטוכימיקלים המצויים במזון מן הצומח, וחשיבות צריכתם היום יומית

תזונה ובריאות האדם נפוץ

על-ידי 838 הורדות

מזון ובריאות

רצף הוראה שנכתב על ידי שאהד גאנם ומרים גאנם, במסגרת השתלמות קהילות, בין נושאי רצף ההוראה: צריכת המזון משתנה לפי גיל, מין, גובה, משקל, פעילות גופנית ומצב פיזיולוגי, מזון מעובד למזון טבעי תוספי המזון סוכרים, צבעי מאכל, נתרן, ויטמין סי, אנטי אוקסידנטים. בפעילות משולבות שאלות ממבני בגרות

תרגיל חקר- ויטמינים, חומצה פולית ומזון פונקציונלי נפוץ

על-ידי 1102 הורדות

פעילות זאת עוסקת בנושאי תזונה באדם ובעלי חיים. בפעילות מוצגת בעיה חקלאית בחיות משק ובעיה בריאותית באדם. פתרון הבעיות נוגע בנושאים שונים כמו- ויטמינים, חומצה פולית ( B9ויטמין (, חומצה אמינית הכרחית, חלבונים, אנזימים, דרך לפתור בעיית חסר של מרכיב מזון על ידי מזון פונקציונלי, העלאת רמת החומצה הפולית בביצת תרנגולת על ידי העשרת מזונן בחומצה זאת. כמו כן נוגעת הפעילות בגנטיקה (רשות בלבד)

 

לפעילות מקושר גיליון אקסל שבו נתונים גולמיים. התלמידים נדרשים לתרגל מיומנויות של מיון (לא חובה), חישוב ממוצע, ארגון טבלה מסכמת, שרטוט גרף, תיאור גרף והסקת מסקנות

הקובץ מקושר לקובץ האקסל תרגיל_חקר_ויטמינים(44 KB)

Back to top