תיקייה תרומת החקלאות לתזונת האדם

המזון חיוני לכל היצורים החיים לצורך הפקת אנרגיה, קיום תהליכים וכחומר גלם לבניה, קיים קשר בין ההרכב התזונתי של מוצרי החקלאות השונים ובין צרכי ההזנה של האדם.

מסמך ברזל בתזונת האדם

צפייה (doc)

barzel (1).doc

ברזל בתזונת האדם

 חשיבות הברזל לבריאות האדם. בפעילות מתואר מחקר ובו מושווה שיעור קליטת הברזל מהמזון באנשים בריאים לעומת אנשים חולי אנמיה.

בפעילות מתורגלות מיומנויות חקר כ:

הכרת מבנה מחקר מדעי, נסוח השערה, עבוד נתונים- טבלה מסכמת ושרטוט גרף, קריאת גרף והסקת מסקנות

מסמך ויטמינים- ויטמין C

9 הורדות

צפייה (doc)

ויטמינים במזון- ויטמין C.doc

ויטמינים- ויטמין C

למידה עצמית על חשיבות הויטמינים ומקורם בתזונה. הפעילות עוסקת בקביעת רכוז ויטמין C על ידי טיטרציה

האינדיקטור, 6, 2 די-כלורו-פנול אינדופנול, משמש לקביעת הנקודה בה כל החומצה נסתרה .

בפעילות יש הדגמה של עקום כיול ונדרש בצוע חישוב  על סמך עקום כיול .

.

מסמך חוברת הוראה- תזונה וטכנולוגיה של מזון

21 הורדות

צפייה (docx)

תזונה _מאיה_ ירון.docx

חוברת זאת שנכתבה על ידי מאיה ירון (שנעזרה גם בחוברות שהוציאה דינדי מקדמה), מציגה את הנושאים העיוניים שכלולים  בתוכנית ההלימה.

החוברת כתובה בצורה נגישה וברורה עבור התלמידים והיא כוללת מעבדות, פעילויות, דפי עבודה, ושאלות. החוברת יכולה לשמש כ"ספר לימוד" לכיתות מסוימות.

pdf חוברת לימוד - תחום תזונה נפוץ

150 הורדות

צפייה (pdf)

tzuna-sefer.pdf

חוברת לימוד -  תחום תזונה

 חוברת הלימוד נכתבה על ידי מורי תזונה ונערכה בשנת תשע"ה על ידי רותם שוורץ

חוברת עוסקת ב: רכיבי המזון,פירמידת המזון, מערכת העכול, בניית תפריט , תווית מזון ועוד

pdf חוברת לימוד - תחום תזונה נפוץ

136 הורדות

צפייה (pdf)

tzuna-sefer.pdf

חוברת לימוד -  תחום תזונה

חוברת הלימוד נכתבה על ידי מורי תזונה ונערכה בשנת תשע"ה על ידי רותם .

חוברת עוסקת ב: רכיבי המזון,פירמידת המזון, מערכת העכול, בניית תפריט , תווית מזון ועוד

מסמך מערך שיעור אנרגיה ומזון

משוייך לתגיות : מערכי שיעור 89 הורדות

צפייה (docx)

אנרגיה ומזון.docx

רצף הוראה זה מהווה המשך לרצף ההוראה, שעסק במרכיבי מזון. בפעילות זאת נלמד על: מדד משקל הגוף, מרכיבי הניצול האנרגטי בגוף, הערך האנרגטי של המזון (קלוריות), מאזן האנרגיה. כמו כן נזכיר שוב את עקרונות "התזונה הנכונה" ויתרונות וחסרונות של מזון מעובד ונכיר מספר תוספי מזון (מידע המבוסס על ספרו של אשר ורד). ברצף ההוראה משולבות שאלות מבחינות הבגרות בתזונה. שאלות שחלקן מחייבות קריאה והבנה של טבלאות וגרפים.

pdf שוק המזון בעולם

10 הורדות

צפייה (pdf)

שוק_המזון_בעולם.pdf

פרופ' איל קמחי

המחלקה לכלכלת סביבה וניהול

הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה האוניברסיטה העברית

המצגת ((pdf  מציגה את התחזיות והגישות השונות לגבי גידול האוכלוסייה בעולם והיכול להאכילה. נשאלות השאלות: מהם הגורמים לשינויים החדים במחירי המזון ואיך מתמודדים עם התופעה?

במצגת מוצגים פתרונות שונים לבעיות אלה. כמו כן עוסקת המצגת בבעיות הייחודיות של החקלאות בישראל.

צור קשר
03-9683650/3775
לשליחת מייל
היכן אנחנו נמצאים?
מרכז וולקני
דרך המכבים 68 ת.ד. 15159
ראשון לציון 7528809
רוצה להיות שותף לעשיה?
מידע על מיזמים ושיתופי פעולה

Back to top